ponedeljek, 27. april 2015

Turno kolesarski izlet na Partizanko

Danes je bil na programu izlet na Paučkove bolnice in podaljšek na Partizanko. Nekaj ljudi se je prijavilo in tudi vreme so vremenarji zrihtali, zato je bilo izlet treba izpeljati. Zbirno mesto je bilo v Šmartnem pri Zadrugi in sicer ob 9. uri. Sam sem se zapeljal z avtom do Izzyja, kjer sem kolo razpakiral iz prtlažnika in se skupaj z Izzyjem odpeljal do Zadruge. Prišla sva prva in ura je bila pet minut do polne ure. Točen kot ponavadi se pripelje Mufa, za njim pa še Matic. Nekaj časa še počakamo in ko že skoraj odinemo, se pripeljeta še Pero in Jan. Ker je bila najavljena tudi Karmen, jo Jan pokliče in dobi odgovor, da je danes na žalost ne bo. Tako se hitro dogovorimo, da bomo turo malo prilagodili in se odpeljali proti Paučkovim bolnicam mimo Barbare. Vmes se je Mufa zapeljal domov, na hitro zamenjal kolo, saj se je do Zadruga pripeljal s ''trdakom''. Zmenimo se, da se počakamo pri Papežu in od tam skupaj nadaljujemo prot Barbari.

Prav lepo je pogledati kako plapolajo zastave

Po slabe pol ure Mufa že čaka pri Papežu in tako z lahkotnim tempom nadaljuejemo po cesti, ki vodi Kremžarico. Skupina se malo razpotegne in vsak si dobi svojega kamerata in z njim klepeta, da čas hitreje mine. Ko smo se pripeljali do prostora, kjer ja bil včasih kontejner, se počakamo in pot nadaljujemo skupaj.

Proti Papežu

Ihhhaaahhha

Kaj se imajo toliko za pogovarjati

Višje še ni listja na drevesih

Skupina je zopet skupaj in tako nadaljujemo proti Sv. Barbari. Pot je zelo lepa in tudi strma ni. Ves čas se vozimo po plastnici, po nekaj kilometrih pa se priključimo na cesto, ki pelje proti Partizanki in Paučkovim bolnicam. 

Sveta Barbara - zaveznica rudarjev

Če ima kdo lepši ''bicikl'' naj dvigne roko

Pogled nazaj

Od trenutka, ko smo se priključili na cesto ki pelje na Partizanko nas je pričakal  še samo vzpon do križšča Partizanka - Kope, kjer smo se dogovorili kako bomo pot nadaljevali. 

Križišče Partizanka - Kope

Pero in Jan se odločita, da nadaljujeta na Partizanko, mi pa se odločimo, da se bomo zapeljali po peš poti mimo Jerloške seče v Dovže. Spust ne pusti počivati. Na samem začetku spusta nas je malo zeblo, ampak sam spust nas je do dobra ogrel. 

Jerloška seča

Tako se je tudi drugi turni izlet končal uspešno!!!

Zemljevid poti:


Višinski graf:


Statistika:
Dolžina: 40 km
Max višina: 1302 m
Vzpon: 1070 m
Spust: 1095 m
Povprečna hitrost: 10,8 km/h
Čas vožnje: 3 ure 41 min