nedelja, 3. maj 2015

Proti Vernarici 2.05.2015

Zjutraj se zapeljem z avtom do Izzyja, ki me že čaka. Razpakiram kolo in že hitiva po kolesarski do Šmartnega. Tam je zbirno mesto, če se nama še kdo pridruži. Pripelje se še Daša in skupaj odrinemo skozi Dobravo proti Podgorju.

Vreme ni kazalo ne vem kako obetavno

Skozi Dobravo

Pot nas vodi naprej proti Suhem Dolu, kjer zavijemo na panoramsko pot proti Prevolniku. Peljemo se mimo kmetije Glasenčnik in pogledamo, če je Rupreht na vikendu. Ker je bilo vse prazno, nadaljujemo z zmernim tempom naprej. Noge so bile kar malo utrujene od prejšnje ture!

Mimo Glasenčnika

Ti pa ne boš hitrejša, je rekel Izzy

Mimo Pevolnika nadaljujemo proti Vernarici, a ne za dolgo, saj se odcepimo od ceste, ki vodi proti njej. Zavijemo desno in se malo spustimo. Na koncu ceste se nahaja nekakšno obračališče za gozdne kamione, ki nalagajo les, mi pa nadaljujemo po gozdni vlaki, do spusta katerega sva raziskala z Izzyjem pred kakšnim letom. Ob prihodu do točke spusta, sva oba malo zmedene, saj ''single'' ni nikjer, ampak samo neka široka gozdna vlaka. Daša je kar malo razočarana, saj sva ji oba obljubila, da bo danes vozila ''singltracke''. Spustimo se po vlaki, vmes pa ji Izzy zagotovi, da ''single'' še bodo. Zapeljemo se mimo vikenda, ki stoji na prelepi vasi in se spustimo naprej do gostilne Balek.

Vreme se je izboljšalo 

Lep vikend in the middle of nowhere

Pri Balek srečamo gospoda, ki je domačin in ga malo povprašamo za pot. Svetuje nam, da naj se samo malo povzpnemo in po gozdni cestni nadaljujemo pot proti Svetemu Duhu. To tudi storimo, del poti nam dela družbo celo gospod, ki nam je povedal za pot (on seveda peš). Razidemo se, mi pa nadaljujemo našo odisejado in po peš poti zapeljemo v Raduše.

Table ob tematski poti

Kot je rekel gospod, smo zavili pri vikendu desno

Lepo je na levo in na desno

Noro lepi razgledi

Ob prihodu v Raduše, se dvignemo še na hrib pred nami in se po poti spustimo v Žančane k strelišču in nadaljujemo proti prvi gostilni, kjer si ga privoščimo. 

Še užitka

Z Izzyjem nadaljujeva še po kolesarski do avta in jaz še potem domov.

Zemljevid poti:


Višinski graf:


Statistika:
Dolžina: 40,90 km
Max višina: 920 m
Vzpon: 1070 m
Spust: 1065 m
Povprečna hitrost: 10,70 km/h
Čas vožnje: 3 ure 49 min